Številka: ZA00/3 Datum: 14. 12. 2000

z dne 14. 12. 2000 ob 16.00

Prisotni: mag. S. Drobne, prof. dr. J. Grad, prof. dr. S. Indihar, doc. dr. Kušar, dr. V. Lenart, prof. dr. V. Omladič, mag. B. Peček, dr. M. Simončič, prof. dr. L. Zadnik Stirn

Opravičili so se: prof. dr. M. Bastič, prof. ddr. L. Bogataj, prof. dr. M. Bogataj, dr. V. Čančer, doc. dr. A. Čizman, prof. dr. S. Prešern

Odsotni: prof. dr. V. Batagelj, prof. dddr. V. Rupnik, dr. J. Barle, mag. M. Jeran, prof. dr. T. Pisanski, prof. dr. J. Žerovnik

1. Pregled sklepov 7. redne seje UO SDI-SOR z dne 28.6.2000 (L. Zadnik)
  2. Poročilo o akcijah članov SDI-SOR na KOI 2000 in nadaljnje sodelovanje med HDI in SDI-SOR (L. Zadnik)
  3. Organizacija 6. mednarodnega simpozija iz operacijskih raziskav SOR'01, ki bo potekal od 26. do 28. 9. 2001 v Preddvoru:
    • seznam vabljenih predavateljev (predloge pripravijo člani programskega odbora in ostali člani SDI-SOR skupaj s kratkim CV predavatelja in stroški, ki jih krijemo)
    • sekcije SOR'01 in predvideno število udeležencev (predloge pripravijo člani programskega odbora in ostali člani SDI-SOR)
    • finančni predračun SOR'01 (S. Drobne)
    • vloga za sofinanciranje SOR'01 MZT-u (L. Zadnik)
    • aktualnost tematike SOR'01 (L. Lenart)
    • vsebinska utemeljitev SOR'01 (L. Lenart)
    • pričakovani rezultati in pričakovana odzivnost SOR'01 (L. Lenart)
    • smotrnost organizacije SOR'01 (L. Lenart)
    • reference članov programskega odbora (člani programskega odbora SOR'01)
    • zadolžitve glede sponzorjev SOR'01 (predloge pripravijo člani programskega odbora in ostali člani SDI-SOR)
  4. Finančno stanje SDI-SOR konec leta 2000 (S. Drobne po poročilu ge. Šerbec)
  5. Dnevi Slovenske Informatike'2001 (J. Grad, L. Zadnik)
  6. Nadaljevanje akcije glede izdajanja monografij SDI-SOR √¢‚Ǩ‚Äú predlog dr. Volčjaka (L. Zadnik)
  7. Aktivnost članov UO SDI-SOR in članov SDI-SOR v SDI-SOR in v okviru področja OR √¢‚Ǩ‚Äú zamenjave nekaterih članov (vsi člani UO SDI-SOR)
  8. Nadaljevanje oblikovanja domače strani SDI-SOR (domača stran članov, zanimivi dogodki doma in po svetu na področju OR) (M. Jeran in vsi člani UO SDI-SOR)
  9. Včlanjevanje SDI-SOR v IFORS in podpora dr. Tothu za EURO Gold Medal 2000 (S. Prešern, L. Zadnik)

Prisotni člani UO SDI-SOR so potrdili in sprejeli zapisnik 7. seje UO SDI-SOR z dne 28. 6. 2000.

Na KOI 2000 je bilo 6 vabljenih predavanj, 50 referatov, 100 udeležencev, od tega je bilo 12 referatov iz Slovenije. Prof. dr. S. Indihar je pozdravil udeležence KOI 2000 v imenu SDI-SOR. Ddr. V. Lenart je aktivno zastopal SDI-SOR. SDI-SOR je na KOI 2000 predstavila svoje publikacije (zbornike del ter publikacije v seriji SDI-SOR). Prof. dr. L. Zadnik je pozvala udeležence konference k sodelovanju na SOR'01.

Predsednica HDOI, doc. dr. Kristina ŠORI√тĆ je izrazila željo po nadaljnjem sodelovanju pri izmenični organizaciji strokovnih srečanj.

• Vabljeni predavatelji SOR√¢‚Ǩ‚Ñ¢01:
    • do razpisa MZT je potrebno pripraviti seznam vabljenih predavateljev, njihove CV, naslove referatov ter finančni predračun za stroške njihove udeležbe, ki jih krije organizator SOR√¢‚Ǩ‚Ñ¢01;
    • prof. dr. J. Grad kontaktira prof. dr. G. Mitro glede vabljenega predavanja na SOR'01 oziroma poišče zamenjavo;
    • prof. dr. V. Batagelj in prof. dr. T. Pisanski bosta predlagala vabljenega predavatelja (enega ali dva) s področja aplikativne matematike;
    • prof. dr. Indihar kontaktira prof. dr. Rendla, Unioverza v Celovcu, Avstrija ;
    • prof. dr. Lidija Zadnik Stirn kontaktira predsednico HDOR, doc. dr. Kristino Šorić, glede vabljenega predavatelja iz Hrvaške;
  • Oblikujejo se delovne sekcije SOR'01:
    • Applied Mathematics (organizira prof. dr. V. Batagelj), ca. 4 do 5 referatov;
    • Logistic Chains Management (organizira prof. dr. M. Bogataj), ca. 4 do 5 referatov;
    • Actuarial Science and Finances (organizira prof. dr. L. Bogataj), ca. 4 do 5 referatov;
    • Multicriterial Decision Support Methods (organizira prof. dr. L. Lenart), ca. 4 do 5 referatov;
    • Production (organizirata prof. dr. J. Kušar ter prof. dr. L. Zadnik Stirn), ca. 5 referatov;
    • Decision Making in Information Systems (organizira prof. dr. J. Grad), ca. 6 referatov;
    • Modelling in Ecology (organizira prof. dr. L. Zadnik Stirn), ca. 4 do 5 referatov;
    • Software Presentation (organizirata prof. dr. V. Lenart in doc. dr. A. Čizman), ca. 2 do 4 referati;
  • Mag. Samo Drobne je podal finančni predračun SOR'01:
    • Stroški SOR√¢‚Ǩ‚Ñ¢01 skupaj ca 1.100.000,00- SIT do 1.250.000,00- SIT, in sicer:
    • tiskanje in razpošiljanje vabil (ca. 500 kom.) ca. 60.000,00- SIT
    • tiskanje gradiva za sestanek ca. 50.000,00- SIT
    • tiskanje referatov (ca. 160 izvodov) ca. 350.000,00- SIT
    • najemnina dvorane ca. 5.000,00- SIT
    • bivanje vabljenih predavateljev ca. 200.000,00- SIT do 350.000,00- SIT
    • vse drugo ca. 440.000,00- SIT (morebitni potni stroški za največ enega vabljenega predavatelja, osvežilna pijača ter prigrizek, družabna večerja,√¢‚Ǩ¬¶)
    • Prihodki SOR√¢‚Ǩ‚Ñ¢01 skupaj ca. 2.300.000,00- SIT do 2.400.000,00- SIT, in sicer:
    • stanje (14. 12. 2000) 1.028.520.44- SIT
    • kotizacije domačih udeležencev ca. 420.000,00- SIT
    • kotizacije tujih udeležencev ca. 260.000,00- SIT
    • sredstva MZT ca. 430.000,00- SIT
    • drugi viri (donacije, prodaja zbornika) ca. 250.000,00- SIT do 350.000,00- SIT
  • Vloga pri MZT-u za sofinanciranje SOR'01:
    • pripraviti je potrebno seznam vabljenih predavateljev, njihove CV, naslove referata ter finančen predračun organizacije SOR√¢‚Ǩ‚Ñ¢01;
    • za podatke o vabljenih predavateljih poskrbijo zgoraj imenovani člani UO SDI-SOR ter člani programskega in organizacijskega odbora SOR√¢‚Ǩ‚Ñ¢01;
    • finančen predračun SOR√¢‚Ǩ‚Ñ¢01 pripravita prof. dr. L. Zadnik Stirn ter mag. Samo Drobne;
    • prof. dr. L. Zadnik Stirn spremlja razpise MZT v zvezi s sofinanciranjem strokovnih srečanj;
  • Aktualnost tematike, vsebinsko utemeljitev, pričakovane rezultate in pričakovano odzivnost ter smotrnost organizacije SOR'01 za vlogo pri MZT pripravita prof. dr. L. Zadnik Stirn ter ddr. V Lenart;
  • Člani programskega odbora SOR'01 pripravijo CV ter reference za vlogo pri MZT.
  • Člani organizacijskega ter programskega odbora SOR√¢‚Ǩ‚Ñ¢01 vzpostavijo kontakte z morebitnimi donatorji ter sponzorji SOR√¢‚Ǩ‚Ñ¢01. Vzpostaviti je potrebno kontakt z zainteresiranimi pomembnejšimi podjetji programske opreme s področja OR, kateri bi želeli poleg predstavitve svojega proizvoda v okviru sekcije √¢‚Ǩ≈ìSoftware Presentation√¢‚Ǩ¬ù tudi aktivno sodelovati pri sponzoriranju SOR√¢‚Ǩ‚Ñ¢01.

Po poročilu ge. M. Šerbec je bilo dne 14. 12. 2000 na računu SDI-SOR 1.028.520,00- SIT; in sicer:

• Stroški skupaj 508.202,15- SIT:
    • tisk monografije √¢‚Ǩ≈ìRešeni problemi proizvodnje√¢‚Ǩ¬ù 202.508,25- SIT
    • reprezentanca 48.818,00- SIT
    • potni stroški 55.714,40- SIT
    • avtorski honorarji 121.176,00- SIT
    • letno naročilo revije CEJOR 76.985,50- SIT
    • provizija Banke 3.000,00- SIT
  • Prihodki skupaj 1.536.722,44- SIT:
    • prenos iz 1999 1.379.062,44- SIT
    • dotacija MZT 86.160,00- SIT
    • prodaja monografije √¢‚Ǩ≈ìRešeni problemi proizvodnje√¢‚Ǩ¬ù 71.500,00- SIT

Prof. dr. J. Grad je poročal, da je na DSI 2001 ponovno organizirana sekcija OR. Predsednica SDI-SOR, prof. dr. L. Zadnik Stirn poziva člane SDI-SOR k sodelovanju na DSI 2001. Rok za oddajo končnega besedila je 15. 1. 2001.

Na povabilo UO SDI-SOR k izdajanju publikacij v seriji SDI-SOR se je odzval dr. R. Volčjak. Predlaga izdajo monografije z naslovom √¢‚Ǩ≈ìUporabnostne meje kvalitete ekonomskega modeliranja√¢‚Ǩ¬ù. UO SDI-SOR se strinja z objavo monografije s predlaganega področja, ki bo vključevala več podobnih prispevkov večih več avtorjev. Zato je potrebno sestaviti uredniški odbor ter kontaktirati morebitne avtorje.

Razpravo v zvezi z aktivnostmi članov UO SDI-SOR in članov SDI-SOR v SDI-SOR ter v okviru področja OR je UO SDI-SOR prestavil na naslednjo sejo UO SDI-SOR.

Razpravo v zvezi z nadaljevanjem oblikovanja domače strani SDI-SOR je UO SDI-SOR prestavil na naslednjo sejo UO SDI-SOR.

Prof. dr. S. Prešern nadaljuje postopek včlanjevanja SDI-SOR v IFORS in EURO.

Prisotnost članov UO SDI-SOR na seji je bila nizka, zato prisotni člani predlagajo vzpodbujanje vabljenih na seje preko e-pošte.

Prof. dddr. Viljem Rupnik izstopa iz SDI-SOR z 31.12. 2000.

8. redna seja Upravnega odbora SDI-SOR je trajala od 16.00 do 18.30 ure.

Predsednica UO SDI-SOR, prof. dr. L. Zadnik Stirn, in tajnik UO SDI-SOR, mag. S. Drobne, voščiva članom SDI-SOR SREČNO, USPEŠNO IN ZDRAVO LETO 2001.

Predsednica UO SDI-SOR:
prof. dr. Lidija Zadnik Stirn, l.r.

mag. Samo Drobne, l.r.