Informatika v javni upravi 2020

Ministrstvo za javno upravo in Slovensko društvo Informatika organizirata tradicionalno konferenco Informatika v javni upravi. Rdeča nit letošnje konference, Digitalizacija v sodobni državni upravi – soočanje z izzivi nove realnosti, povzema pomen informatike kot nepogrešljive podpore za delovanje družbe, kar se je v zadnjem letu izkazalo kot posebej pomembno.Dvanajsta konferenca Informatika v javni upravi 2020 (IJU 2020), ki bo v obliki videokonference potekala 16. decembra 2020, ohranja svoje poslanstvo tudi v izrednih okoliščinah. Konferenca se je uveljavila kot forum za izmenjavo informacij o vidikih informacijske tehnologije, ki omogočajo hitrejše in učinkovitejše delovanje javne uprave. Tudi s konferenco IJU 2020 to poslanstvo udejanjamo in ohranjamo tradicijo minulih let.Letošnja konferenca, katere rdečo nit smo poimenovali Digitalizacija v sodobni državni upravi – soočanje z izzivi nove realnosti bo potekala v posebnih okoliščinah, v katerih se celotna družba spopada s posledicami novega korona virusa. Temu je prilagojena tudi vsebina in trajanje virtualne konference. Z njo želimo izpostaviti tiste teme, ki so še posebej zaznamovale zadnje leto ter pustile trajen pečat v poslovanju javne uprave. V prejšnjih letih je klasična oblika konference omogočala, poleg prenosa dobrih praks in strokovnih vsebin, tudi druženje in osebni stik med udeleženci. Zavedamo se, da virtualna konferenca tega ne more v celoti nadomestiti, zato bo potekala nekoliko okrnjeno in le v plenarnem delu. Vseeno smo prepričani, da bodo vsebine izredno aktualne in zanimive.Konferenca je namenjena vsem zaposlenim v javni upravi, informatikom, odločevalcem, njihovim sodelavcem, ponudnikom in izvajalcem e-storitev. Poleg udeležencev iz javne uprave je zanimiva tudi za tiste iz gospodarskih družb in izobraževalnih institucij. Udeležba na virtualni konferenci je brezplačna. Prijava so odprte na spletni strani dogodka.Kljub temu, da bo realizirana kot videokonferenca, smo prepričani, da bo tudi letos dobro obiskana. Udeležba na konferenci je za udeležence iz javne uprave naložba v znanje, za ostale pa vpogled v delo in načrte javne uprave – pomembnega poslovnega partnerja v državi. Prepričani smo, da bo konferenca izredno zanimiva, zato predlagamo, da si 16. december 2020 zabeležite v svoj koledar.V sklopu konference Informatika v javni upravi Slovensko društvo INFORMATIKA razpisuje natečaj za priznanje dosežka javne uprave na področju in informatike in računalništva (e-storitev javne uprave) za leto 2020. Namen natečaja je promocija in popularizacija dosežkov slovenske e-uprave. To je priložnost, da dosežke predstavite slovenski strokovni in širši javnosti, sodelavcem in uporabnikom.