Vabilo na konferenco DIGIN 2023 / Invitation for the conference DIGIN 2023

Vabilo na konferenco DIGIN 2023 / Invitation for the conference DIGIN 2023

Vabilo na konferenco DIGIN 2023 / Invitation for the conference DIGIN 2023

Evropski center virov za dostopnost - AccessibleEU je ena od ključnih iniciativ, vključenih v evropsko strategijo o pravicah invalidov za obdobje 2021-2030. Projekt vodi španska organizacija Fundacion ONCE.

AccessibleEU organizira v sklopu največjega slovenskega dogodka na področju informatike multikonference »Informacijska družba« omrežni dogodek, ki ima za cilj omreževanje deležnikov in seznanjanje s strokovnimi in znanstvenimi dosežki na področju digitalne dostopnosti za invalide v Sloveniji. Natančneje, omrežni dogodek bo nudil seznanitev z najnovejšimi zahtevami in rešitvami za zagotavljanje dostopnosti oziroma vključenosti za vse, ki se tudi zahteva s strani evropske zakonodaje. Cilj je seznanitev z rešitvami na temo razvoj in preverjanje dostopnosti spletišč, mobilnih aplikacij, proizvodov in storitev.

  • Za koga?

Za vse, ki jih zanima delo na področju digitalne vključenosti za osebe z različnimi oblikami oviranosti.

  • Kje?

Institut Jožef Stefan, Jamova cesta 39, Ljubljana 

  • Kdaj?

Sreda, 11. oktober 2023 s pričetkom ob 9:30 uri.

  • Kako se udeležiti?

Konferenca bo potekala brezplačno v živo na Institutu Jožef Stefan v Ljubljani in na daljavo (hibridno). Za sodelovanje se je potrebno obvezno prijaviti najkasneje en teden pred konferenco: Prijavnica. V kolikor se je želite udeležiti na daljavo, boste prejeli email z navodili za dostop na Zoom. 

OPOMBA: Vsak udeleženec po vpisu udeležbe prejme evropski certifikat o udeležbi na dogodku.

  • Program?

Na voljo je že predhodni program z zanimivimi predavanji vidnih slovenskih strokovnjakov:   Program.  

  • Dostopnost?

Na voljo bo prevod v slovenski znakovni jezik in podnaslavljanje v živo v slovenščini v dvorani in prek Zoom-a. V dvorani bo na voljo slušna zanka. Dvorana bo tudi dostopna z vozički. 

  • Jezik?

Slovenščina