Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več ...
top

Revija Informatica

Revija Informatica je mednarodni časopis za računalništvo in informatiko, izhaja četrtletno in je interdisciplinarno glasilo na področju informatike. Uredniška politika je usmerjena v multidisciplinarnost, ki je tudi možnost odkrivanja in uveljavljanja v vedno na novo nastajajočih raziskovalnih in tehnoloških nišah. Časopis se pojavlja kot referenčna publikacija v mednarodnih navedbenih podatkovnih bazah kot so SSCI in TCI. Dejavnost uredništva in poziv urednikom, avtorjem in bralcem nakazujeta usmeritev v povečevanje indeksnih vrednosti citiranja. To usmeritev intenzivno podpira tudi Slovensko društvo INFORMATIKA kot izdajatelj revije, saj je Informatica edina slovenska znanstvena revija za področje informatike, ki je zaradi angleščine priznana tudi mednarodno.

Uredništvo je organiziralo svetovno mrežo urednikov in recenzentov, ki so v glavnem povezani z elektronsko pošto. Uredniški odbor je sestavljen iz 50 urednikov in nekaj deset recenzentov. Uredniki so v 20 različnih državah po celem svetu. Občasno izide tudi tematska številka. Posamezne številke se urejajo po določenih rubrikah. Vsebinske poteze revije vsebujejo področja, kot sta računalništvo in informatika, v okviru tega pa tudi mejna podrocja, kot so umetna inteligenca, informacijska teorija, robotika, kibernetika s sistemsko teorijo, kvantna teorija informacije, kritika umetne inteligence, novi formalni sistemi, teorija kaosa itd. Poleg tega prinaša tudi poročila o strateških projektih s področja vodilnih tehnologij, raziskav informacije in jezika, elektronskih slovarjev, arhivov znanja, mikroprocesorske tehnologije in drugih.


Povezava na domačo stran revije Informatica.

 
Na vrh

©  2018 Slovensko društvo Informatika - vse pravice pridržane.