Arhiv novic

Kongres MI'2018 - »30 let izkušenj v podporo digitalizaciji zdravstva«

Slovensko društvo za medicinsko informatiko letos praznuje 30. obletnico delovanja. Ob tej priložnosti organizira jubilejni kongres MI'2018 z naslovom "30 let izkušenj v podporo digitalizaciji zdravstva", katerega častni pokrovitelj je predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor.

Program je objavljen na spletni strani SDMI. Prijavnica na kongres. Slovensko društvo INFORMATIKA

IJU 2018 - natečaj za priznanje za e-storitev javne uprave

Slovensko društvo INFORMATIKA objavlja v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo natečaj za priznanje za e-storitev javne uprave.  Rok za prijavo je 29.11.2018. Slovensko društvo INFORMATIKA

EURO Newsletter - oktober 2018

Obveščamo vas, da je nova številka EURO Newsletter združenja EURO, katerega član je tudi SDI, dostopna tukaj. Slovensko društvo INFORMATIKA

Najava konference Dnevi slovenske informatike 2019 - popravek datuma

Posredujemo vam prvo obvestilo o konferenci Dnevi slovenske informatike 2019, ki bo 16. in 17. aprila 2019 v Kongresnem centru Grand hotela Bernardin, Portorož. Obvestilo. Slovensko društvo INFORMATIKA

EURO Newsletter - september 2018

CEPIS Member Update - september 2018

Septembrska številka CEPIS Member Update je dostopna tukaj. Povezava na CEPIS Slovensko društvo INFORMATIKA

CEPIS Member Update - avgust 2018

Avgustovska številka CEPIS Member Update je dostopna tukaj. Povezava na CEPIS Slovensko društvo INFORMATIKA

IFORS News - poletna številka

Obveščamo vas, da je nova številka revije IFORS News, ki jo izdaja mednarodna zveza za operacijske raziskave IFORS, dostopna tu: revija. Slovensko društvo INFORMATIKA

CEPIS - julij 2018

Julijska številka CEPIS Member Update je dostopna tukaj. Povezava na CEPIS Slovensko društvo INFORMATIKA

IFIP News -junij 2018

Obveščamo vas, da je junijska številka IFIP News, mednarodne organizacjie IFIP, katerega član je tudi SDI, dostopna tukaj. Slovensko društvo INFORMATIKA

ICDL Foundation Newsletter - julij 2018

Izšla je nova številka ICDL Foundation Newsletter. Objava. Slovensko društvo INFORMATIKA

EURO Newsletter - junij 2018

CEPIS - junij 2018

Junijska številka CEPIS Member Update je dostopna tukaj. Povezava na CEPIS Slovensko društvo INFORMATIKA

CEPIS - maj 2018

Majska številka CEPIS Member Update je dostopna tukaj. Povezava na CEPIS Slovensko društvo INFORMATIKA

EURO Newsletter - maj 2018

Konferenca Dnevi slovenske informatike 2018 - zaključek konference

Konferenca Dnevi slovenske informatike 2018, ki je bila v Portorožu,  17. in 18. aprila 2018, je uspešno zaključena.  Spremljajte nas še naprej na spletnih straneh konference.   Slovensko društvo INFORMATIKA

Danes - Konferenca Dnevi slovenske informatike 2018

Vabimo vas na 25. konferenco Dnevi slovenske informatike 2018, ki bo 17. in 18. aprila 2018 v Kongresnem centru Bernardin. Vse informacije so zbrane in dostopne na spletni strani konference.  Člani Slovenskega društva INFORMATIKA so upravičeni  do 10% popusta (Včlani se).  Letošnja konferenca bo zaradi visoke 25. obletnice nekoliko bolj slavnostno obarvana. Poleg zanimivih vsebin in pomembnih gostov se bomo potrudili, da bo na večernem dogodku 17. aprila prijetno, zabavno in sproščeno. Na prijetnem druženju ob hrani in glasbi ne bo manjkalo presenečenj, zato vas vabimo vas, da si za letošnjo konferenco rezervirate dva dni. Pridružite se nam, srečanja z vami se veselimo!

EURO Newsletter - april 2018

Obveščamo vas, da je nova številka EURO Newsletter združenja EURO, katerega član je tudi SDI, dostopna tukaj. Slovensko društvo INFORMATIKA

IFORS Newsletter - spomladanska številka

Dnevi slovenske informatike 2018 - vabilo

CEPIS - marec 2018

Marčevska številka CEPIS Member Update je dostopna tukaj. Povezava na CEPIS Slovensko društvo INFORMATIKA

Dnevi slovenske informatike 2018 - vabilo

Vabimo vas na 25. konferenco Dnevi slovenske informatike 2018, ki bo 17. in 18. aprila 2018 v Kongresnem centru Bernardin. Vse informacije so zbrane in dostopne na spletni strani konference. Vsi, ki se bodo prijavili na konferenco do 20. marca 2018 (zgodnja prijava), so upravičeni do 10% popusta na kotizacijo. Člani Slovenskega društva INFORMATIKA so upravičeni še do nadaljnjih 10% popusta (Včlani se). Tudi ekskluzivne cena namestitev za udeležence konference veljajo do 20. marca 2018.    Letošnja konferenca bo zaradi visoke 25. obletnice nekoliko bolj slavnostno obarvana. Poleg zanimivih vsebin in pomembnih gostov se bomo potrudili, da bo na večernem dogodku 17. aprila prijetno, zabavno in sproščeno. Na prijetnem druženju ob hrani in glasbi ne bo manjkalo presenečenj, zato vas vabimo vas, da si za letošnjo konferenco rezervirate dva dni. Pridružite se nam, srečanja z vami se veselimo!
Slovensko društvo INFORMATIKA

Natečaj za priznanje za najboljši projekt informatike

Slovensko društvo INFORMATIKA bo tudi na letošnji konferenci Dnevi slovenske informatike 2018 podelilo priznanje eNagrada za najboljši dosežek s področja informatike. Natečaj in obrazec sta objavljena na spletni strani konference DSI 2018.

Več informacij o konferenci je objavljeno na spletni strani DSI 2018.

Javni razpis za priznanja Slovenskega društva INFORMATIKA

Na podlagi 53. člena statuta Slovenskega društva INFORMATIKA in Pravilnika o priznanjih objavljamo javni razpis za priznanja društva.

Predlagatelji so lahko člani društva, drugi posamezniki in druge osebe zasebnega in javnega prava. Predlog mora v skladu s pravilnikom o priznanjih vsebovati naslednje elemente:

- podatke o predlagatelju, podatke o prejemniku priznanja, predlog vrste priznanja in   utemeljitev dosežkov.

Predloge pošljite do 21. marca 2018 na naslov društva ali po elektronski pošti na naslov info@drustvo-informatika.si.

Priznanja bodo javno podeljena na konferenci Dnevi slovenske informatike 2018.

EURO Newsletter - marec 2018

Nova številka CEPIS Member Update

Februarska številka CEPIS Member Update je dostopna tukaj. Povezava na CEPIS Slovensko društvo INFORMATIKA

EURO Newsletter - februar 2018

Konferenca DSI 2018 - vabilo avtorjem (rok podaljšan do 2.2.2018)

Rok   za prijavo prispevka (povzetek) na konferenci Dnevi slovenske informatike 2018, ki se bo odvijala 17. in 18. aprila 2017 v Kongresnem centru Bernardin, Portorož, je podaljšan do 2. februarja 2018.

Za več informacij o prijavi prispevka sledite povezavi DSI 2018.

Konferenca DSI 2018

Tradicionalna 25. konferenca Dnevi slovenske informatike 2018 bo v Kongresnem centru Grand hotela Bernardin v Portorožu 17. in 18.aprila 2018. Rdeča nit konference je Digitalizacija in mi. Z zgodnjo prijavo na konferenco, do 16. marca 2018, si zagotovite 10% popust  Prijava. Slovensko društvo INFORMATIKA

Posvet - Varnost in zasebnost v luči novih tehnologij

Slovensko društvo INFORMATIKA prireja posvet Varnost in zasebnost v luči novih tehnologij, ki bo v Mariboru v prostorih Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko dne 16.1.2018 ob 13. uri. Več o posvetu in program posveta najdete tukaj.  Slovensko društvo INFORMATIKA

IT STAR Newsletter - zima 2017/18

Nova številka biltena IT STAR Newsletter Winter 2017/18 je na razpolago na tem naslovu. Slovensko društvo INFORMATIKA je član regionalnega združenja društev informatikov IT STAR od leta 2001 in je tudi njegov ustanovni član. Slovensko društvo INFORMATIKA

EURO Newsletter - januar 2018

IFORS News - december 2018

Obveščamo vas, da je nova številka revije IFORS News, ki jo izdaja mednarodna zveza za operacijske raziskave IFORS, dostopna na naslovu revije. Slovensko društvo INFORMATIKA

EURO Newsletter - decembrska številka

Statistični dan 2018

Statistični Urad RS vabi, da se  udeležite  tradicionalnega statističnga dneva, ki se bo odvijal v torek, 23. 1. 2018, v Kongresnem centru Brdo na Brdu pri Kranju. Udeležba je brezplačna. Prijave sprejemajo do 16. januarja 2018 prek prijavnega obrazca: http://vpr.stat.si/statdan2018?code=7a4e1d&ai=202 Več o temi posveta lahko preberete na povezavi http://www.stat.si/StatWeb/News/Index/7129 Slovensko društvo INFORMATIKA

Nova številka CEPIS Member Update

Decembrska številka CEPIS Member Update je dostopna tukaj. Povezava na CEPIS Slovensko društvo INFORMATIKA

Zaključek konference Informatika v javni upravi 2017

Konferenca Informatika v javni upravi 2017, ki sta jo organizirala v sodelovanju, Ministrstvo za javno upravo in Slovensko društvo INFORMATIKA, je uspešno zaključila z delom. Več informacij je razpoložljivih na spletni konference. Slovensko društvo INFORMATIKA Programski odbor IJU 2017

Konferenca Dnevi slovenske informatike 2018

Posredujemo vam prvo obvestilo o konferenci Dnevi slovenske informatike 2018, ki bo 17. in 18.4.2018 v Kongresnem centru Bernardin, Portorož. Obvestilo Slovensko društvo INFORMATIKA

Konferenca Informatika v javni upravi 2017

Konferenco Informatika v javni upravi 2017 organizirata v sodelovanju, Ministrstvo za javno upravo in Slovensko društvo INFORMATIKA. Konferenca bo potekala med 4. in 5. decembrom 2017 v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju. Prijava in več informacij je razpoložljivih na spletni konference. Slovensko društvo INFORMATIKA Programski odbor IJU 2017

EURO Newsletter - novembrska številka

IT STAR - jesenska številka

Nova številka biltena IT STAR Newsletter je na razpolago na tem naslovu. Slovensko društvo INFORMATIKA je član regionalnega združenja društev informatikov IT STAR od leta 2001 in je tudi njegov ustanovni član. Slovensko društvo INFORMATIKA

Vabilo k prijavi za e-nagrado IJU 2017.

Slovensko društvo INFORMATIKA objavlja natečaj za priznanje za e-storitev javne uprave za leto 2017. Namen natečaja je promocija in popularizacija dosežkov slovenske e-uprave. Več informacij in obrazec za prijavo najdete tukaj. Vabimo vas k sodelovanju!

EURO Newsletter - oktobrska številka

Obveščamo vas, da je nova številka EURO Newsletter združenja EURO, katerega član je tudi SDI, dostopna  tukaj. Slovensko društvo INFORMATIKA

Mednarodna konferenca o informacijski varnosti

16. in 17. novembra 2017 bo v prostorih hotela Lev v Ljubljani mednarodna konferenca o informacijski varnosti.Vse informacije o konferenci najdete tukaj. Vabljeni! Slovensko društvo INFORMATIKA

Nova številka ICDL Fundation Newsletter - oktober

Obveščamo vas, da je nova številka ICDL Fundation newsletter, dostopna tukaj. Slovensko društvo INFORMATIKA

Konferenca IJU 2017 - vabilo avtorjem

Konferenco Informatika v javni upravi 2017 organizirata v sodelovanju, Ministrstvo za javno upravo in Slovensko društvo INFORMATIKA. Konferenca bo potekala med 4. in 5. decembrom 2017 v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju. Vse, ki bi radi kot avtorji svoja spoznanja delili z drugimi, vabimo da povzetke prispevkov posredujete do 8.10.2017 na naslov iju2017@drustvo-informatika.si. Vabilo. Prijava in več informacij je razpoložljivih na spletni konference. Slovensko društvo INFORMATIKA Programski odbor IJU 2017

IFORS News - jesenska številka

Obveščamo vas, da je jesenska številka revije IFORS News, ki jo izdaja mednarodna zveza za operacijske raziskave IFORS, dostopna na naslovu revije. Slovensko društvo INFORMATIKA

EURO Newsletter - septembrska številka

Najava konference Informatika v javni upravi 2017

Slovensko društvo INFORMATIKA objavlja prvo obvestilo o konferenci Informatika v javni upravi 2017, ki bo 4. in 5. decembra v Kongresnem centru Brdo pri Kranju. Slovensko društvo INFORMATIKA

Nova številka CEPIS Member Update

Avgustovska številka CEPIS Member Update je dostopna tukaj. Povezava na CEPIS Slovensko društvo INFORMATIKA

EURO Newsletter - julijska številka

EURO Newsletter - junijska številka

EURO Newsletter - maj 2017

Nova številka ECDL Fundation newsletter

Obveščamo vas, da je nova številka ECDL Fundation newsletter, dostopna tukaj. Slovensko društvo INFORMATIKA

Dnevi slovenske informatike 2017 - zakjuček konference

Konferenca Dnevi slovenske informatike 2017, ki je bila v Portorožu,  11. in 12. aprila 2017, je uspešno zaključena.  Spremljajte nas še naprej na spletnih straneh konference.   Slovensko društvo INFORMATIKA

EURO Newsletter - april 2017

Vabilo na občni zbor Slovenskega društva INFORMATIKA

Člani Slovenskega društva INFORMATIKA vabljeni na občni zbor društva, ki bo 29.3.2017 ob 17:30. uri v Gospodarski zbornici Slovenije.

Dnevni red je v vabilu. Prosimo vas, da udeležbo potrdite na e-naslov clani@drustvo-informatika.si.

Vabljeni!

Konferenca Dnevi slovenske informatike 2017

Slovensko društvo INFORMATIKA organizira konferenco Dnevi slovenske informatike 2017 v Kongresnem centru Bernardin, Portorož,  11. in 12. aprila 2017.  Informacije o konferenci so objavljene na spletnih straneh konference.   Slovensko društvo INFORMATIKA

IFORS News - spomladanska številka 2017

Obveščamo vas, da je spomladanska številka revije IFORS News, ki jo izdaja mednarodna zveza za operacijske raziskave IFORS, dostopna na naslovu revije. Slovensko društvo INFORMATIKA

EURO Newsletter - marec 2017

Javni razpis za priznanja Slovenskega društva INFORMATIKA

Slovensko društvo INFORMATIKA objavlja javni razpis za priznanja društva.  Predloge pošljite do 21. marca 2017 na naslov društva ali na elektronski naslov info@drustvo-informatika.si . Priznanja bodo podeljena na konferenci Dnevi slovenske informatike 2017.

Natečaj za priznanje za najboljši projekt informatike leta 2016

Slovensko društvo INFORMATIKA bo tudi na letošnji konferenci Dnevi slovenske informatike 2017 podelilo priznanje eNagrada za najboljši dosežek leta 2016 s področja informatike. Natečaj in več informacij je razpoložljivih na tej povezavi.  Rok za oddajo prijav je 27. marec 2017. Veselilo nas bo, če boste izkoristili to priložnost za promocijo svojih rešitev in strokovne odličnosti.

Februarska številka EURO Newsletter

Konferenca Dnevi slovenske informatike 2017 - podaljšanje roka za oddajo prispevkov

Vse, ki bi radi kot avtorji svoja spoznanja delili z drugimi obveščamo, da je rok za oddajo povzetkov prispevkov podaljšan do 19.2.2017. Slovensko društvo INFORMATIKA organizira konferenco Dnevi slovenske informatike 2017 v Kongresnem centru Bernardin, Portorož,  11. in 12. aprila 2017.  Vabilo.  Informacije o konferenci so objavljene na spletnih straneh konference.   Slovensko društvo INFORMATIKA

Konferenca Dnevi slovenske informatike 2017